terraced passive house, vilvoorde
blanket of steel
No items found.

A working-class house destroyed by fire was converted into a passive, environment-conscious house with a community purpose. By integrating the difference in level of the landscape into the house, the relationship with the garden was preserved. The ground floor houses a flexible space thanks to the dividing possibilities of the curtains. A recessed wooden open staircase lets light penetrate deep into the house.

Een uitgebrande arbeiderswoning wordt omgebouwd tot een passieve milieubewuste woning met buurtfunctie. Door het niveauverschil van het landschap in de woning te brengen blijft de relatie met de tuin maximaal. Het gelijkvloers herbergt een flexibele ruimte dankzij opdeelmogelijkheden met gordijnen. Een teruggetrokken houten open trap laat het licht tot centraal in de woning komen.

 

Une maison ouvrière détruite par un incendie a été transformée en une maison passive et durable à vocation communautaire. En intégrant la différencede niveau du paysage dans l’habitation, la relation avec le jardin a été préservée. Le rez-de-chaussée abrite un espace modulable grâce aux possibilités de division par des rideaux. Un escalier ouvert en bois encastré laisse la lumière pénétrer au centre de la maison.

Location
Vilvoorde
client
Privaat
Project team
atelier tom vanhee
period
2012-2020
photographer
filip dujardin
Structural Engineer
Lime
area
133 m2
budget
Technical engineer
landscape design
Acoustical engineer
artist
other
No items found.