house, gijzenzele
red flowing into abstract white
No items found.

The abstract reconstruction of a dilapidated barn provides the requiredi nward expansion of the main house. The new living spaces in red wood flow into the barn and open up the main house onto the garden. As in the past, arches add rhythm to the abstract volume, and a covered terrace connects the interior courtyard with the rear garden. The stable was renovated with visible concrete additions and serves as a storage area, but an inward expansion of the farm will also be possible in the future with a guest room.

Het abstract herbouwen van een vervallen boerderijschuur zorgt voor de nodige inbreiding van het woonhuis. De nieuwe woonruimtes in rood hout vloeien tot in de schuur en openende woning naar de tuin. Bogen als vroeger ritmeren het abstracte volume. Een overdekt terras verbindt net als vroeger binnenplein met achtertuin. De stal werd gerenoveerd met zichtbare betonnen toevoegsels en doet dienst als berging, maar maakt ook toekomstige inbreiding van de boerderij mogelijk met een gastenkamer.

La reconstruction abstraite d’une grange délabrée fournit l’agrandissement nécessaire de l’habitation. Les nouveaux espaces de vie, revêtus d’un sol en bois rouge, coulent jusque dans la grange et ouvrent l’habitation principale sur le jardin. Comme par le passé, des arcades rythment le volume abstrait. Une terrasse couverte relie, comme ce fût avant, la cour intérieure avec le jardin arrière. L’écurie a été rénovée avec des ajouts de béton apparents et sert de stockage, une extension vers l’intérieur de la ferme sera également possible à l’avenir avec une chambre d’amis.

Location
client
Project team
atelier tom vanhee
period
2018-2021
photographer
Structural Engineer
Structuur
area
budget
Technical engineer
landscape design
Acoustical engineer
artist
other
No items found.