terraced house, kortrijk
creamy icing
No items found.

A sublimated version of the white glazed bricks mostly to be found in Hong Kong forms a nod to the owner’s cultural identity. The raising of the kitchen and dining room provides privacy and views of the Heulebeek, but also gives a better outlook on the garden. A cupboard that runs into the garden provides storage space for the kitchen and the wash, a TV space and a reading corner. A perforated steel staircase and void let light into the heart of the house and connect the floors.

Een gesublimeerde versie van de witte glazuurstenen veelaltoegepast in HongKong vormt een knipoog naar de culturele identiteit van debewoner. Het verhogen van keuken en eetruimte schenkt privacy en uitzicht op deHeulebeek, maar geeft ook nog een beter doorzicht op de tuin. Een tot in detuin doorlopende kast voorziet in berging, keuken, wasberging, tv-ruimte en eenleeshoek. Een geperforeerde stalen trap en vide laten het licht tot in het hartvan de woning dwarrelen en verbindt de verdiepingen.

Une version sublimée des briques émaillées blanches que l’on trouve principalement à Hong Kong, forme un clin d'œil à l’identité culturelle de l’habitant. Le surélévation de la cuisine et de la salle à manger offre une intimité et une vue sur le Heulebeek, mais donne également une meilleure transparence sur le jardin. Une armoire qui court jusqu’au jardin héberge le rangement pour la cuisine, la buanderie, un espace TV et un coin lecture. Un escalier en acier ajouré et vide laissent la lumière tourbillonner jusqu’au cœur de la maison et relient les étages.

Location
Kortrijk
client
Private
Project team
atelier tom vanhee
period
2018-2021
photographer
Structural Engineer
Lime
area
budget
Technical engineer
landscape design
Acoustical engineer
artist
other
No items found.