Garden city house, Brussel
green living in the city
No items found.

A well-preserved working-class house in a garden-city in Brussels was in need of an extension. Inspired by the concrete fences and garden sheds in the area, a concrete annex provides a sitting and dining area that is in close contact with the garden. The light/dark execution of the thin metal windows refers to the windows of the house. New building connections are accentuated in the inside with warm materials.

Een goed bewaarde arbeiderswoning in een tuinwijk te Brussel heeft nood aan uitbreiding. Geïnspireerd door de betonnen schuttingen en tuinhuisjes in de wijk zorgt een betonnen bijbouw voor een zit -en eetruimte met meerrelatie tot de tuin. De donker-lichte uitvoering van de dunne metalen ramenverwijzen naar de ramen van de woning. Nieuwe bouwaansluitingen worden geaccentueerd in het interieur met een warm materiaal.

Une maison ouvrière bien préservée dans une cité fleurie de Bruxelles avait besoin d’une extension. Inspiré par les clôtures en béton et les abris de jardin dans la cité, une annexe en béton offre un espace de séjour et la salle à manger dans une relation plus étroite avec le jardin. L’exécution claire-sombre des fenêtres en métal fin font référence aux fenêtres de la maison. Les nouvelles connexions de la construction sont accentuées à l’intérieur avec des matériaux chaleureux.

Location
Anderlecht
client
Privaat
Project team
atelier tom vanhee I.s.m. Kobe Meeusen voor interieurmeubel
period
2016-2018
photographer
Stijn Bollaert
Structural Engineer
Lime
area
budget
Technical engineer
landscape design
Acoustical engineer
artist
other
No items found.